vineri, 5 februarie 2010

Construirea unui acvariu

Trebuie sa stabilim de la inceput ca acest blog se adreseaza acvaristilor incepatori si toate informatiile prezentate au fost invatate, de mine, de la altii si experimentate sau invatate de mine din proprie experienta din cauza ca nimeni nu a vrut sa imi spuna.

Vom incepe cu construirea unui acvariu.

In primul rand trebuie sa ne hotaram ce volum va avea acvariul respectiv (cati litri de apa vom tine in el), si in functie de asta vom alege grosimea geamului pe care il vom folosi, geam de 4, de 6 sau mai gros.

Asadar pentru a calcula volumul unui acvariu avem nevoie de Inaltimea lui notata cu " h ", Lungimea notata cu " L " si Latimea notata cu " l ". Odata ce avem cele 3 dimensiuni, nu ne ramane decat sa le inmultim "L x h x l" iar rezultatul sa il impartim cu 1000. Aceasta formula de calcul se refera la un acvariu de forma dreptunghiulara.
Dupa ce avem volumul viitorului acvariu, ne cumparam geamul, astfel daca acvariu are maxim 20 de litri, putem folosi un geam cu o grosime de 4 mm, daca insa volumul este mai mare de 20 de litri, trebuie sa ne orientam spre un geam de 6 care poate tine un volum de pana la 100 de litri de apa maxim.
Sa nu uitam insa si faptul ca toate geamurile unui acvariu sunt la fel de importante fiindca apa impinge cu aceeasi forta in oricare dintre ele.
In urmatorul "articol" voi incerca sa spun cateva cuvinte despre cum se lipeste un acvariu.
Acestea fiind zise, sper ca aceasta informatie sa va fie utila si mai vorbim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu